075-6157770 info@zaanlas.nl

Zetwerk

Wat doen we?

Doordat Zaanlas B.V meerdere kantbanken heeft staan, oplopend in lengte en capaciteit van 160T t/m 1200T. Kan er altijd met de machine gecalculeerd worden die het beste bij uw producten past.

Wil je meer informatie?

Zetwerk op maat

Kanten is het proces waarbij een vlakke plaat gebogen wordt tot een 3D-model. Door de vele mogelijkheden in gereedschappen is het mogelijk om complexe onderdelen uit 1 stuk plaat te vervaardigen zonder extra onderdelen hier aan vast te lassen. De maximale lengte die bij Zaanlas gebogen kan worden is 7400 mm met een capaciteit van 1200T.

Met behulp van dit proces kunnen de meest uiteenlopende producten worden gemaakt. Dit is variërend van eenvoudige hoekprofielen tot complexe producten, zoals kegels en verlopen van rond naar vierkant of excentrisch rond. Door onze vakmanschap kunnen wij orders snel en betrouwbaar in productie nemen. Daardoor zijn wij flexibel en kunnen wij snel leveren tegen een scherpe prijs.

Wat is Zetwerk?

Kanten is een metaalbewerkingstechniek om plaatmateriaal om te buigen naar de gewenste hoek of radius. Het wordt ook wel zetten of buigen van materiaal genoemd. Tijdens het kanten komt het plaatmateriaal tussen de boven matrijs en de V-vormige of U- vormige onder matrijs te liggen. Hierna drukt de boven matrijs het plaatmateriaal in de onder matrijs. Dit zorgt voor een blijvende vervorming in het plaatmateriaal. 

Zetwerk bij Zaanlas:

Uw kantwerk is bij ons in goede handen. Wij bieden u namelijk de volgende generaties:

 • Hoge productiecapaciteit en korte doorlooptijden
 • Specialist in het kanten van diverse materiaalsoorten
 • Grote diversiteit in afmetingen, materialen en complexiteit

 

Technische informatie

In ons productiepark hebben wij 3 verschillende kantbanken. De maximale dikte van het materiaal is afhankelijk van de staalsoort en de zettingen. Voor meer informatie kunt u ons een mail sturen of gebruik maken van het contactformulier, wij denken graag met u mee en maken graag een passende aanbieding.

MachineMax zetlengteMax. tonnage
Kantbank 7400 mm1200T
Kantbank 4200 mm 400T
Kantbank 3100 mm160T

Onze marktsegmenten

Staal industrie

Machinebouw

Offshore

Slijtvast staal

Neem contact op

  Zaanlas b.v.

  Zijtocht 3-5
  1507 CD Zaandam
  Nederland

  Telefoon :  075-6157770
  E-mailinfo@zaanlas.nl

  Bank : Rabobank
  IBAN : NL17 RABO 0374 9976 75
  BIC : RABO NL2U
  K.v.K.  nr. : 35014088
  B.T.W. nr. : NL 0042.96.102.B01