075-6157770 info@zaanlas.nl

Zetwerk

Wat doen we?

Doordat Zaanlas B.V meerdere kantbanken heeft staan, oplopend in lengte en capaciteit van 160T t/m 1200T. Kan er altijd met de machine gecalculeerd worden die het beste bij uw producten past.

Wil je meer informatie?

Zetwerk op maat

Kanten is het proces waarbij een vlakke plaat gebogen wordt tot een 3D-model. Door de vele mogelijkheden in gereedschappen is het mogelijk om complexe onderdelen uit 1 stuk plaat te vervaardigen zonder extra onderdelen hier aan vast te lassen. De maximale lengte die bij Zaanlas gebogen kan worden is 7400 mm met een capaciteit van 1200T.

Met behulp van dit proces kunnen de meest uiteenlopende producten worden gemaakt. Dit varieert van eenvoudige hoekprofielen tot complexe producten, zoals kegels en verlopen van rond naar vierkant of excentrisch rond. Door onze vakmanschap kunnen wij orders snel en betrouwbaar in productie nemen. Daardoor zijn wij flexibel en kunnen wij snel leveren tegen een scherpe prijs.

Wat is zetwerk op maat?

Zetwerk op maat is een metaalbewerkingstechniek waarbij plaatmateriaal wordt omgebogen naar de gewenste hoek of radius. Het proces wordt ook wel zetten of buigen van materiaal genoemd. Bij het kanten komt het plaatmateriaal tussen de bovenmatrijs en de V-vormige of U-vormige ondermatrijs te liggen, waarna de bovenmatrijs het plaatmateriaal in de ondermatrijs drukt. Dit zorgt voor een blijvende vervorming in het plaatmateriaal.

 

Waarom kiezen voor zetwerk op maat bij Zaanlas?

Hierboven las u al dat de medewerkers van Zaanlas echte specialisten zijn op het gebied van zetwerk. Graag geven wij u nog een aantal redenen waarom u voor uw klus het beste bij ons terecht kunt:

 • Specialist in het zetwerk in verschillende soorten materiaal.
 • Ruime mogelijkheden in afmetingen en radiussen als bovenmes.
 • Snelle levertijden
 • En bovenal: maatwerk. Wij produceren precies datgene wat u nodig heeft.

Technische informatie

In ons productiepark hebben wij 3 verschillende kantbanken. De maximale dikte en lengte van het materiaal is afhankelijk van de staalsoort en de zettingen. Voor meer informatie kunt u ons een mail sturen of gebruik maken van het contactformulier, wij denken graag met u mee en maken graag een passende aanbieding.

MachineMax zetlengteMax. tonnage
Kantbank 7400 mm1200T
Kantbank 4200 mm 400T
Kantbank 3100 mm160T

Neem contact op voor vrijblijvend advies en offertes

Een mooi eindresultaat begint bij goed en persoonlijk contact. Daarom nemen wij graag de tijd voor u. Of u nu eerst nog wat advies nodig heeft, of al precies weet wat u wilt voor al uw zetwerk op maat; neem gerust contact met ons op. Zo kunnen wij al uw vragen beantwoorden, en u voorzien van een aantrekkelijke offerte.

Onze marktsegmenten

Staal industrie

Machinebouw

Offshore

Slijtvast staal

Neem contact op

  Zaanlas b.v.

  Zijtocht 3-5
  1507 CD Zaandam
  Nederland

  Telefoon :  075-6157770
  E-mailinfo@zaanlas.nl

  Bank : Rabobank
  IBAN : NL17 RABO 0374 9976 75
  BIC : RABO NL2U
  K.v.K.  nr. : 35014088
  B.T.W. nr. : NL 0042.96.102.B01