075-6157770 info@zaanlas.nl

Plaatwalserij

Plaatwalserij voor verschillende soorten walswerk

Zaanlas B.V. staat voor een hoge kwaliteit walswerk. In onze plaatwalserij walsen wij naar uw wens verschillende soorten producten en materialen. Door onze ervaring en expertise zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Wil je meer informatie?

Wat is walsen precies?

De techniek waarmee wij vlakke platen ombuigen heet walsen. Afhankelijk van de radius (hoever wij het materiaal buigen), kunnen wij verschillende soorten vormen en bogen maken. Walswerk is één van de specialismen van Zaanlas. Een kwalitatief hoogstaand eindproduct is hierdoor gewaarborgd. Op basis van uw wensen weten wij precies welke aangepaste druk er in de wals nodig is om het beoogde resultaat te bereiken. Soms moeten wij, om exact de juiste radius te kunnen halen, beginnen met een plaat met extra lengte. Na het walsen verwijderen wij deze overlengte weer. En wilt u dat er laskanten worden aangebracht? Ook dat verzorgt Zaanlas graag voor u.

Plaatwalserij bij Zaanlas

Met onze verschillende plaatwalsen kunnen wij een groot aantal eindproducten en halffabricaten voor u produceren. Denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Rompen
 • Schaaldelen
 • Shovelbakken
 • Conussen
 • Segmentbochten
 • Verloopstukken

Dit kan uitgevoerd worden in dikke en dunne platen in diverse materiaalsoorten. Door onze ervaring en expertise zijn wij in staat om maatwerk te leveren en goed met u mee te denken.

Wat kunnen wij aan?

Of uw producten te walsen zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is een combinatie van plaatdikte, breedte, materiaalsoort en gewenste diameter. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een product te walsen maar is het wel mogelijk om streep zettingen toe te passen. Volgens dit principe wordt het plaatwerk steeds in kleine stapjes gezet waardoor de gewenste ronde vorm goed te benaderen is. Zaanlas heeft veel ervaring met walsen en kantwerkzaamheden. De keuze voor walsen of kanten is afhankelijk van de eisen van de klant.

In S235JR kan Zaanlas plaatwerk tot 4 meter breed en 40 mm dik walsen. De walsmachine heeft een capaciteit voor staal, RVS, Vautid, HARDOX en aluminium. Dikker materiaal kan gewalst worden, echter is de diameter en de breedtemaat dan bepalend voor de uitvoeringsmogelijkheden. Zaanlas beschikt over meerdere plaatwalsen. De lichtste machine heeft een minimale diameter van 70 mm bij 1000 mm plaatbreedte en de zwaarste machine heeft een minimale diameter van 690 mm bij een plaatbreedte tot 4000 mm. Walsen is geschikt voor silo’s, ketels, tanks, rompen e.d. maar kan ook goed gebruikt worden om plaatwerk te richten.

De walsen van Zaanlas

Zaanlas heeft meerdere plaatwalsen. De lichtste wals heeft een minimale diameter van 70 mm met een plaatbreedte van 1000 mm. De zwaarste machine heeft een minimale diameter van 690 mm met een plaatbreedte tot 4000 mm. In de tabel hieronder vindt u meer details over ons machinepark.

De technische mogelijkheden van walswerk

Of wij een product kunnen walsen zijn, is afhankelijk van een aantal factoren zoals de plaatdikte, breedte, materiaalsoort en gewenste diameter. Is walsen niet mogelijk? Dan is het toepassen van streepzettingen vaak een goed alternatief. Het plaatwerk wordt dan gezet in kleine stapjes. Hierdoor kunnen wij de gewenste vorm goed benaderen. Ook dit kunt u met een gerust hart aan Zaanlas overlaten.

In S235JR kan Zaanlas plaatwerk tot 4 meter breed en 40 mm dik walsen. De walsmachine heeft een capaciteit voor staal, RVS, Vautid, HARDOX en aluminium. Dikkere materialen kunnen soms ook, maar de mogelijkheden hangen dan af van de diameter en de breedte.

Technische informatie

De maximale dikte van het materiaal is afhankelijk van de staalsoort en de zettingen. Voor meer informatie kunt u ons een mail sturen of gebruik maken van het contactformulier, wij denken graag met u mee en maken graag een passende aanbieding.

MachineRolMax. breedteDikteUitvoering
Platenwals Ø690 mm4000 mm 40 mmrollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø370 mm3000 mm25 mmCNE gestuurd /rollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø350 mm3000 mm25 mmCNE gestuurd /rollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø350 mm3000 mm22 mmrollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø210 mm2000 mm10 mmrollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø180 mm2000 mm10 mmCNE gestuurd /rollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø160 mm2000 mm8 mmrollen conisch verstelbaar
Platenwals Ø100 mm1500 mm3 mm3 rollenwals
Platenwals Ø70 mm1000 mm2 mm3 rollenwals

Informeer naar de mogelijkheden

Bent u benieuwd naar wat Zaanlas voor u kan betekenen? Stuurt u ons dan gerust een mail of vul het contactformulier in. Wij komen graag met u in contact voor een passende aanbieding.

Onze marktsegmenten

Staal industrie

Machinebouw

Offshore

Slijtvast staal

Neem contact op

  Zaanlas b.v.

  Zijtocht 3-5
  1507 CD Zaandam
  Nederland

  Telefoon :  075-6157770
  E-mailinfo@zaanlas.nl

  Bank : Rabobank
  IBAN : NL17 RABO 0374 9976 75
  BIC : RABO NL2U
  K.v.K.  nr. : 35014088
  B.T.W. nr. : NL 0042.96.102.B01