075-6157770 info@zaanlas.nl

Metaal kanten

Metaal kanten

Metaal kanten is één van de specialistische klussen waarvoor u bij Zaanlas aan het juiste adres bent. Door meer dan 40 jaar ervaring en een uitgebreid machinepark, is geen opdracht voor ons te gek.

Wilt u meer informatie?

Wat is metaal kanten?

Metaal kanten is een techniek waarbij een metalen plaat wordt gebogen in een bepaalde hoek of radius. Bij Zaanlas hebben we hier verschillende kantbanken voor. De verschillen zitten in de maximale zetlengte en het maximale tonnage (de druk die op het materiaal gezet wordt). Maar in de basis werken ze allemaal hetzelfde. Het plaatmateriaal wordt in de machine gelegd, tussen twee matrijzen in. De matrijs aan de onderkant heeft de vorm van een V of een U. De matrijs aan de bovenkant drukt het materiaal in de ondermatrijs, waardoor het materiaal blijvend verbuigt.

De mogelijkheden van metaal kanten

Om te beginnen geven wij u graag een beeld van eindproducten en halffabricaten die door middel van kanten geproduceerd worden. Dit kunnen hoekprofielen zijn, of gordijnrails, maar ook ingewikkeldere producten. Denk hierbij aan kegels, of aan verloopstukken van rond naar vierkant.

Technisch gezien zijn de mogelijkheden van metaal kanten erg groot. De maximale lengte die wij bij Zaanlas kunnen buigen, is 7,4 meter, en dat onder een druk van 1.200 ton. Heeft u materiaal van maximaal 3,1 meter dat gekant moet worden? Dan kan dat, afhankelijk van een aantal factoren, mogelijk op onze kleinste kantbank. Deze heeft een druk van 160 ton. Ook qua dikte van het te verwerken materiaal bieden wij ruimte mogelijkheden.

 

Waarom metaal kanten via Zaanlas?

Zaanlas is dé specialist als het aankomt op het kanten van metaal. Wij geven u graag enkele redenen om voor ons te kiezen:

 • Zaanlas heeft in meer dan 40 jaar tijd veel expertise opgebouwd.
 • Wij werken nauwkeurig en snel.
 • Wij denken graag met u mee voor de allerbeste oplossing.
 • Wij bieden kantwerk met een diepe uitlading.
 • Wij kunnen slijtvaste en sterke materialen verwerken, die zich kenmerken door hoge rekgrenzen.

Bent u benieuwd wat Zaanlas voor u kan betekenen op het gebied van metaal kanten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd voor u.

 

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 075-6157770, door te mailen naar info@zaanlas.nl of door het contactformulier onderaan deze pagina in te vullen.

Onze marktsegmenten

Staal industrie

Machinebouw

Offshore

Slijtvast staal

Neem contact op

  Zaanlas b.v.

  Zijtocht 3-5
  1507 CD Zaandam
  Nederland

  Telefoon :  075-6157770
  E-mailinfo@zaanlas.nl

  Bank : Rabobank
  IBAN : NL17 RABO 0374 9976 75
  BIC : RABO NL2U
  K.v.K.  nr. : 35014088
  B.T.W. nr. : NL 0042.96.102.B01